Online dating giver bedre ægteskaber, det er nu bevist!

Det er ikke helt lige meget om i mødes på en bar eller ved online dating

Det viser sig nu, at jeres mødested kan have afgørende betydning for, hvor glade I er sammen, og ikke mindst hvor længe jeres ægteskab holder. Det er nu bevist viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen er lavet ved University of Chicago. I undersøgelsen deltog 19.131 amerikanere, som havde det tilfælles at de alle var blevet gift mellem 2005 og 2012. Resultatet fra undersøgelsen var, at der er en øget risiko for at blive skilt, hvis parret har mødt hinanden i den virkelige verden frem for online.

Før du kaster kaffekoppen over skuldren og skynder dig ind på umeet.dk eller dating.dk, for at finde den eneste ene, så slå lige bak skipper. Konklusionen i undersøgelsen var, at 7,6 procent af de par, der havde mødtes offline, var blevet skilt i 2012

Mens kun 5,9 procent af de par, der mødtes online, var blevet skilt i 2012. Det skriver LiveScience.com

Gratis dating sider er mest populære

Blandt deltagerne havde mere end en tredjedel mødt hinanden online, og blandt den tredjedel havde de næsten alle mødt hinanden via gratis dating sider. Der var selvfølgelig folk som havde mødt hinanden på betalende dating sider, Facebook og andre sociale medier.

Modparten, dem som havde mødt deres partner i den virkelige verden, havde tyet til andre metoder og funder kærligheden blandt venner, forretningsforbindelser, kollegaer eller i byen.

– Vores resultater indikerer, at i de eksisterende ægteskaber, så rapporterede folk der havde mødt hinanden online om større tilfredshed end i de ægteskaber, der begyndte med et offline møde. Desuden så viste de ægteskaber, der var afledt af et online møde, at være mindre tilbøjelige til at ende i separation eller skilsmisse, siger en af forskerne bag undersøgelsen, John Cacioppo, psykolog ved University of Chicago, til LiveScience.com.

Forskerne har svært ved at finde forklaringen

Forskerne har svært ved at forklarer resultaterne, fordi selv om forskellen ikke var særlig stor, er de sikre på resultatet holder stik. De kryds tjekkede resultaterne på forskellige parametre så som demografi, og resultatet holdt stadig stik.

– De observerede forskelle i de ægteskabelige resultater kan ikke skyldes tvetydigheder pga. demografi, siger John Cacioppo.

En af deres teorier er, at det måske kan hænge sammen med den store procentdel singler som idag bruger dating sider eller dating apps. Alene dating.dk har over 600.000 medlemmer.

Det vil sige at ca 11% af hele Danmarks befolkning har en profil på dating.dk.

Men regner man med det anslåede antal singler i Danmark, 1.5 million, svare det til at 40% af Danmarks single befolkning har en dating.dk profil.

Hvilket føre mig til deres teori, nemlig at man kan være mere kræsen og selektiv når man skal finde kærligheden online. Det kan også hænge sammen med, at man på dating sider er mere snakkesaglige og åbne overfor hinanden, sammenlignet med at mødes på den lokale bodega eller køen i Fakta.