Gratis dating, betalt eller freemium – hvad er forskellen?

Gratis dating sider er nemme at finde, men en gratis dating side med mange medlemmer, fede funktioner og up to date design, det kan straks være sværere at støve op. Der er rigtig mange dating sider i Danmark, både gratis, freemium og betalte, men hvad er forskellen og hvordan tjener de deres penge?

Er ny i online dating verden, kan det være svært at danne sig et overblik over, hvilken type man skal vælge og hvad man generelt skal gå efter i dating “junglen”. For at begynde et sted, vil vi herunder beskrive de forskellige typer af dating sider der findes. Vi har inddelt dem i 3 kategorier, gratis, freemium og betalte.

Gratis dating side

Gratis dating sider, er som i ordets forstand, en dating side som er 100% gratis. Det kunne f.eks være en side som os, umeet.dk. Hos os er det gratis at blive medlem og 100% gratis at benytte alle sidens funktioner.

Generel indtægtskilde for denne type side: Hovedsageligt via reklamer på siden og eventuelle sponsorater.

Freemium dating side

Freemium dating sider er f.eks. en side som badoo.com, som i skrivende stund har over 300 millioner medlemmer på verdensplan. De tilbyder at du gratis kan tilmelde dig, for derefter at kunne benytte et lille udvalg af siden funktioner gratis. Ønsker man at kunne mere f.eks. at ligge øverst i søgeresultaterne, få såkaldte “superkræfter”, eller at kunne skrive til flere mennesker, så skal man betale.

Generel indtægtskilde for denne type side: Hovedsageligt via de ekstra ydelser medlemmerne køber. Nogle gange kombineret med reklamer på siden.

Betalt dating side

De betalte dating sider er sider som basere deres indtægt ved at medlemmerne betaler for et medlemsskab. Det kan f.eks være en side som dating.dk. Det er gratis at kigge sig om. Hvis man vil foretage sig mere f.eks. at skrive til et andet medlem, eller bruge alle sidens funktioner, så skal man betale for for et medlemsskab.

Generel indtægtskilde for denne type side: Hovedsageligt medlemskaber. I sjældne tilfælde kombineret med reklamer på siden.